Sıklık Tablosu Ve Çetele Tablosu Nedir?

İlköğretimde müfredatında karşımıza sıkça ‘Sıklık Tablosu’ ve ‘Çetele Tablosu’ adlı iki terim çıkar. Öğrencilerden belli obje ve varlıkları çetele tablosunda veya sıklık tablosunda göstermeleri istenir. Peki çetele tablosu ve sıklık tablosu nedir. Farkları nelerdir?



 

ÇETELE TABLOSU NEDİR?

Çetele tablosunu tanımlamak için önce çeteleyi tanımlamak gerekir. Çetele hesap yapabilmek için not alınabilecek herhangi fiziki veya dijital ortama çizikler atmaktır. Yani örneklemek gerekirse 5 kalemi listelemek veya hesabını tutmak için 5 çizgi çekmek, 6 silginin hesabını tutmak için 6 çizgi çizmektir. Genellikle çetele hesabı tutulurken her dört çizginin bir çizgi çekilerek beşli gruplar oluşturulur.

 

 

SIKLIK TABLOSU NEDİR?

Sıklık tablosunda ise hesap tutulacak obje ve varlıkların isimlerinin karşısına miktarları yazılacak bir tablo oluşturulur. Sıklık tablosu bir liste niteliğindedir. Listelenecek varlıklarla, ilgili rakamlar karşılıklı olarak yazılır. Tablo enine ve boyuna olarak geliştirilebilir. Sütun ve satır sayısı listelenecekler ve miktarları açısından çeşitlendirilebilir.

Delinin Biri

Akıllı delilerden biri. Birbirinden ilginç konular hakkında yazar, önemli noktalara parmak basar. Akıllı ama dedik ya deli. Ne yazsa yeri...

Bir cevap yazın