2017 Yılının En Çok İzlenen Türk Dizileri

Dünya çapında büyük izlenme oranları elde eden Türk dizileri, özellikle Arap ülkelerinde çok popüler. Başarılı oyuncular, usta yönetmenler , başarılı bir senaryo  izlenme rekorları kıran dizilerden derleme yaptık. Sizler için 2017 yılının en çok izlenen dizilerini derledik.

İŞTE 2017’NİN ENÇOK İZLENEN TÜRK DİZİLERİ

İÇERDE

Amerikan yapımı Köstebek filminden uyarlanan İçerde dizisinin senaryo yazarı Ertan Kurtulan ve Toprak Karaoğlu, yönetmen Uluç Bayraktar ve yapımcılığını ise Kerem Çatay üstleniyor. Eylül 2016’da yayınlanmaya başlayan dizi, başarılı oyuncu kadrosu ile daha ilk bölümden dikkatleri üzerine topladı. Çetin Tekindor, Mustafa Uğurlu, Çağatay Ulusoy, Aras Bulut İynemli, Bensu Soral, Rıza Kocaoğlu bu isimlerden birkaçı.


Sadece bir sezon Show TV ekranlarında olacak dizide, iki kardeş olan Sarp ve Mert‘in babaları, mafya babası Kebapçı Celal’in suçunu üstlenmiş, akabinde de kardeşleri ayırmıştır. Her ikisi de polis olmuş fakat Sarp Kebapçı Celal’den intikam almak için Polis Akademisi’nden görünürde atılırken, aslında polis teşkilatının içerde ki adamıdır. Mert ise Kebapçı Celal’in görünürde polis, aslında içerdeki adamıdır. İki kardeşin de asıl amacı birbirini bulmaktır. Pazartesi günleri izleyiciyi içerde tutan dizi tadında bırakacak ve unutulmayacak türden bir yapım olduğunu şimdiden kanıtladı.

CESUR VE GÜZEL

Kasım tarihinde Star TV‘de yayına giren dizinin yönetmenliğini Ali Bilgin, senaryosunu Ece Yörenç ve yapımcılığınız Ay Yapım üstleniyor. Dizinin oyuncu kadrosun da birçok başarılı isim yer alıyor. Kıvanç Tatlıtuğ, Tuba Büyüküstün, Tamer Levent, Erkan Avcı, Serkan Altunorak, Nihan Büyükağaç, Fırat Altunmeşe, Irmak Örnek gibi adından söz ettiren birçok ismin yer aldığı projenin senaryosu da çok başarılı kurgulanmış.

Cesur isimli yakışıklı ve etkileyici yabancı bir adam, büyük şehirden kasabaya yerleşir. Bu gizemli yakışıklı gelir gelmez kasabada herkesin ilgisini çeker. Kasabanın toprak zengini aileden olan ve şirketinin işlerine bakan, güzelliği dillere destan Sühan’ın Cesur ile ilk karşılaşmalarında, Cesur Sühan’ın hayatını kurtarır. Aralarında tutkulu bir aşk başlar. Aslında aileleri geçmişten beri düşmandır. Cesur’un kasabaya gelme amacı, Sühan’ın babasından intikam almaktan başka bir şey değildir. Plan yaparken Sühan’a aşık olmayı hesaplarına katmamıştır.

VATANIM SENSİN

Ekim 2016’da yayına giren Vatanım Sensin dizisinde Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemi anlatılmaktadır. Durul Taylan ve Yağmur Taylan’ın yönetmenliğini üstlendiği dizinin başrollerinde Halit Ergenç, Bergüzar Korel, Onur Saylak, Senan Kara, Baki Davrak, Celile Toyon, Miray Daner, Boran Kuzum, Pınar Deniz, Kubilay Aka,  Hakan Salınmış yer alıyor. İzmir’in işgali yıllarında yaşanan olayların işlendiği senaryonun özeti şöyledir:

Balkan harbinin sonlarına doğru binbaşı Cevdet’in çok sevdiği eşi Azize, üç çocukları ve annesi ile birlikte yaşadığı çok mutlu bir yuvaları vardır. Kan kardeşi Tevfik ile birlikte cephede vatan için direnirken, başına gelen kalleş bir olay hayatını alt üst eder. Yunanlılar’ın elinde esir düşen Cevdet, başına gelen kalleş olay sebebiyle Yunan ordusuna katılmak için onları ikna eder. Aslında Cevdet bir vatanperverdir.  Yıllarca Azize ve ailesine Tevfik sahip çıkar. Cevdet yıllar sonra Yunan üniformasıyla İzmir’e döner.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL

Hazırlık süreci aylar süren dizi, Aralık 2014 yılında vizyona girdi. Üç sezon boyunca vizyonda olan dizi onlarca ödül alarak başarısını kanıtladı. Her Çarşamba reyting sıralaması da başarısını kanıtlıyor. Yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı, senaryosunu Mehmet Bozdağ’ın yazdığı, yapımcılığını Tekden Film’in üstlendiği dizinin başrollerinde; Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Didem Balçın ve Hülya Darçın yer alıyor.

İlk sezon hikayesi 13.yüzyılda Kayı Boyu’nun Tapınak Şövalyelerine karşı mücadelesini konu almıştır. İkinci sezonda ise 13. Yüzyılın ortalarında yine Kayı Boyu’nun bu sefer Moğollar’a karşı mücadeleleri anlatılmıştır. 43. Altın Kelebek Ödül Törenin de 2016 yılının en iyi dizisi ödülünü alan Diriliş Ertuğrul; üçüncü sezonda ise Söğüt’e yerleşen Kayı Boyu’nun Ertuğrul Bey önderliğinde Bizans İmparatorluğu ve Candaroğulları Obasına karşı mücadelesini konu alıyor.

HAYAT ŞARKISI

Şubat 2016’da yayına giren Hayat Şarkısı’nın yapımcılığını Gül Oğuz, senaryo yazımını Mahinur Ergun ve yönetmenliğini Cem Karcı üstleniyor. Dizinin başrollerin de Burcu Biricik, Birkan Sokullu, Tayanç Ayaydın, Ecem Özkaya, Ahmet Mümtaz Taylan, Seray Gözler yer alıyor.

Dizide Işıklar Köyü’nde doğup büyümüş olan Bayram ve büyürken tek arkadaşı olan kan kardeşi Salih, aralarındaki bir anlaşmazlığı tatlıya bağlamak için çocukları Melek ile Kerem’i küçük yaşta nişanlarlar. İki çocuk sahibi olan Bayram, ailesi ile yerleşmiş olduğu İstanbul’da işlerini geliştirip büyük bir servete sahip olsa da verdiği sözü unutmaz. Genç oğlu Kerim’i üniversiteden mezun olduğu gün yanına alarak Işıklar Köyü’nde Salih’in kapısını çalar. Salih de verdiği söze sadıktır. Oysa her iki ailenin çocukları geçen yıllar içerisinde kendilerine ait birer hayat kurmuş, farklı sevdalara ve hedeflere yönelmiştir. Gençler kendi aralarında bu mecburi evlilikle ilgili kararlar alıp, buldukları çözümlerle rahatlasalar da hiç hesaba katmadıkları Hülya’nın planları çoktan devreye girmiştir.

NO:309

Haziran 2016’da yayınlanmaya başlayan no:309, romantik komedi türünde bir dizidir. Senaristliğini Aslı Zengin ve Banu Zengin, yapımcılığını Şenay Abacı Turgut üstlenmiştir. Yönetmenliğini Hasan Tolga Pulat’ın yaptığı dizide oyuncu kadrosunda Demet Özdemir, Furkan Palalı, Sumru Yavrucuk, Nurşim Demir, Gökçe Özyol, Cihan Ercan, Özlem Tokaslan yer almaktadır. Birbirinden güzel müzikleri, şarkıcı Buray’ın güzel sesinden, dizinin imzası niteliğinde…

Onur’un, dedesinden kalan mirası alabilmek ve şirketin başına geçebilmek için evlenmesi ve çocuk sahibi olması gerekmektedir. Bu amaç için Onur, annesinin zorladığı bir randevuya gider. Lale de annesinin ayarladığı başka bir randevu için aynı mekandadır. Birbirlerini tanımayan Lale ve Onur yanlış anlaşılmalar sonucu aynı masaya otururlar. Bu yanlışlık, onlara davetsiz bir misafir getirir. Lale ve Onur evlenmişler ve bebekleriyle beraber güzel bir aile olmuşlardır. Ailede mirası isteyen başkaları da vardır ve onları ayırmak için ellerinden geleni yaparlar.

BODRUM MASALI

Yapımcılığını Erol Avcı’nın senaryosunu Başar Başaran ve Emre Özdür’ün yazdığı, yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin’in üstlendiği Bodrum Masalı, 2016 yılında vizyona girdi. Başrollerini Timuçin Esen, Şevval Sam, Murat Aygen, Alperen Duymaz, Dilan Çiçek Deniz ve Hilmi Cem İntepe üstleniyor. İzlenme oranları dizinin başarısını kanıtlıyor. Senaryonun başarısı, tecrübeli oyuncular ve genç yeteneklerle birleşince başarı reytinglere de yansımış.

Evren Ergüven, pek çok otelin sahibi, varlıklı ve hırslı bir adamdır. Karısı Yıldız, çocukları Ateş ve Su ile birlikte İstanbul’da görkemli bir hayat sürmektedir. Evren’in otellerinin büyük kısmının olduğu Bodrum’da ikinci bir kadınla kurduğu gizli bir yaşamı vardır. Zaman içinde bu hayat tarzı yüzünden, ailenin elinde avucunda, Bodrum’da, Yıldız’ın babasından miras eski bir ev ve küçük bir otelin yarı hissesinden başka bir şey kalmamıştır. Ergüven Ailesi lüks yaşamlarını terk etmek, o köhne eve taşınmak ve küçük otelle hayata yeniden başlamak zorundadır artık.

EŞKİYA DÜNYA’YA HÜKÜMDAR OLMAZ

Senaryosunu Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener’in yazdığı Eşkıya Dünya’ya Hükümdar Olmaz dizisi, başrollerini Oktay Kaynarca, Deniz Çakır, Sanem Çelik, Yunus Emre Yıldırımer, Ozan Akbaba ve Tarık Ünlüoğlu’nun paylaştığı bir aksiyon dizisidir.

Dizide çocuk denecek yaşta girdiği yeraltı dünyasının tepesine doğru tırmanmakta olan Hızır Çakırbeyli ve ailesinin hikayesi anlatılmaktadır. Yeraltı dünyasına giren her adam haksızlıklara başkaldırmaya yemin eder. Hızır Çakırbeyli sevda adamıdır. Sevmekten hiç kaçmaz. Sevilmeyi de pek sever. Hayatındaki tüm kadınların odağında olmak ister; annesi, karısı, kızı ve sevgilisi… Kardeşini, oğlunu, yeğeni ve ailesinin diğer fertleri için de fedakar bir babadır. Adil ve cömert bir reistir. Bu özellikleri onun sonu olacağı yerde, Hızır’ı yeraltı dünyasında daha da yüceltir. Sözüne güvenilir, iş yapılır bir adam haline gelmişken devletin radarına takılır. Devlet kontrol etmek istediği gayri meşru faaliyetleri yürütmek için ondan iyi bir aday olmadığını düşünür. Bu Çakırbeyli’ye en büyük olma teklifidir.

Deli Kız

Akıllı delilerden bir diğeri... Trend ne varsa araştırır, bulur, yazar ... Deliliği fazla merakından gelen yazar, sizlere sunmaktan zevk duyar...

Bir cevap yazın