2017 Yılında Başlayan En İyi Yabancı Diziler

Yabancı dizler artık hayatımızın ortasına oturdu. Hangi yabancı diziyi seyretmeli, hangi yabancı dizi sizin tarzınız? Bu sorulara cevap verebilmek için TamDeli, 2017 yılında yayınlanmaya başlayan yabancı dizileri inceledi ve sizler için sıralamayı yaptı bile. İşte sizler için listelediğimiz 2017 yılının en iyi yabancı dizileri. Komedi de var, fantastik de… Tarihe dokunan da var, dram da… Seçin birini, yerleşin koltuğunuza ve zevkle izleyin. İyi seyirler…

GUNPOWDER

2017 yılında başlayan başarılı dizilerden biri Gunpowder. Konu 17. Yüzyılın başlarında geçiyor. Bir grup katloliğin ve aktivist Guy Fawkes (Tom Cullen)’ın Kral James’e düzenlediği suikast etrafında dönen konuda, Kit Harington, Game Of Thrones dizisindeki ünlü Jon Snow karakterinden sonra Robert Catesby karakteri ile karşımıza çıkıyor. BBC’nin 2017 yılının son aylarında yayınlamaya başladığı dizi beğeni kazandı. Dizide Kit Harington’a Liv Tyler, Mark Gatiss ve Peter Mullan eşlik ediyor. Dizide Kit Harington’ın başrolde olması rating artışının en önemli nedeni olsa gerek. Gunpowder, Türk izleyiciler tarafından da ilgiyle takip edilmeye başlandı.

THE ORVILLE

Star Trek hayranları ekran başına… Bir uzay filmi… Ama bu seferki başka bir tarz. Komedi… The Orville için Star Trek’i makaraya alıyor diyenler de var. Bir komedi dizisi olarak beğenenler de. Her ne denirse densin The Orville 2017 yılının popüler dizilerinden biri oldu. Amerika’nın önde gelen kanallarından FOX’da yayınlanan dizi aldığı rating oranı ile bunu ispatlıyor. 2017 yılında başlayan yabancı diziler arasında komedi dalındaki öne çıkan bu dizi izlenmeye değer. Dizide başrolleri Seth MacFarlane, Adrianne Palicki ve Penny Johnson Jerald paylaşıyor. Uzay filmlerine farklı bir soluk getiren dizi çok konuşulacağa benziyor.

THE GIFTED

Bir Fox dizi daha… X-Men severleri ekran başına kilitleyecek The Gifted, sıradan bir hayat yaşayan Strucker ailesinin çocuklarının mutant güçleri olduğunu öğrenmesiyle farklılaşan hayatını konu alıyor. Mutantları konu alan birçok dizi ve filmde olduğu gibi The Gifted’te de aile, mutantlara karşı olumsuz politikalar yürüten ve normal insanlarla bir arada yaşamaya çalışan mutantları hedef alan hükümetten kaçarak hayatta kalmaya çalışıyor. X-Men severlerin beğenerek izleyeceği heyecan dolu bir dizi. 2017 yılında başlayan yabancı diziler arasında mutant konsepti çevresinde dönen bir tane olmasa şaşırtıcı olurdu. Marvel ve karakterleri sağ olsun.

THE DEUCE

Bir HBO dizisi… 1970’lerin, 1980’lerin Amerika’sına, New York’una, Manhattan’ına gidiyoruz. Dönemin porno endüstrisini konu alan dizi, senaryo olarak biraz alışılmışın dışında olsa da HBO’da yayınlanmaya başlaması ile rating sıralamasında üst sıraları yürüdü. Başrollerini Kevin Breznahan, James Franco ve Maggie Gyllenhaal’in paylaştığı The Deuce, farklı bir dizi arayanlar için ideal seçenek olabilir. Konunun geçtiği yıllara dönmek, nostaljik olarak da izleyiciye hoş anlar yaşatıyor. HBO risk almış gözükse de dizinin başarılı olması sevindirici. 2017 yılında başlayan en farklı konulu yabancı dizi The Deuce denilebilir.


OZARK

Ozark, hareketli macera tarzı dizi ve filmleri sevenler için önerilebilecek bir dizi. Finans danışmanı Marty Byrdes ve ailesinin, Meksikalı uyuşturucu tüccarları ile mücadelesini anlatan dizi ismini Missouri’nin Ozark bölgesinden alıyor. Uyuşturucu kartelinin para aklamasına yardımcı olan Marty Byrdes, çete ile ters düşünce ailesini Chicago’dan Ozark’a yani Lazy Lake bölgesine taşır. Ve macera başlar. Durgun bir hayat yaşayan Byrdes ailesinin yaşam temposu gereğinden fazla artmıştır artık. 2017 yılı ve sonrasında damga vurabilir mi bilinmez ama heyecanlı bir dizi arayanlar için iyi bir alternatif.

THE GOOD DOCTOR

Amerikan ABC kanalında yayınlanmaya başlayan The Good Doctor, Güney Kore orijinli aynı adlı diziden uyarlama hastane temalı bir dizi. Shaun Murphy adlı otistik ve Savant Sendromlu bir cerrah, ülkenin önemli hastanelerinden birinde görev almaya başlar. İnsanlarla iletişime geçmekte bile zorlanan Shaun Murphy, hastalar için faydalı olabilecek midir, yoksa alınan bu risk bir fiyaskoya mı dönecektir. Shaun Murphy, beklenenin de üstünde bir başarı gösterir. Artık meslektaşları da onun hayranı ve destekçileridir. The Good Doctor, 2017 yılında başlayan yabancı diziler arasında Otizm ve Savant Sendromu üzerine dikkat çeken bir dizi.

THE HANDMAID’S TALE

2017 yılında başlayan diziler arasında en popülerlerinden biri olan The Handmaid’s Tale, 13 Emmy adaylığına sahip. Dizi, “Damızlık Kızın Öyküsü” adlı roman yola çıkılarak senaryolaştırılan bir dizi. Totaliter bir toplum hayatının işlendiği senaryoda doğum oranları çevresel felaketlerin de etkisi ile düşmüştür. Baskıcı bir politika izleyen rejim, Gilead toplumundaki kadınları cinsel kölelere dönüştürmüştür. Başrol karakterlerinden Offred de toplumda kalmış son doğurgan kadınlardan biridir. Offred ve kızının hayatta kalma çabalarını işleyen senaryo oldukça sürükleyici. Bu Emmy adayı dizi yeni dizi arayanlar için iyi bir öneri olacaktır. Dünya’nın sonu belki de Gilead’da yaşananlar gibi gelişen bir hikaye ile gelecek.

MINDHUNTER

2017 yılında başlayan yabancı diziler arasında Mindhunter önemli bir yer alıyor. Netflix gibi dijital bir platformda yayınlanan dizinin bu kadar popüler olması, dizilerin geleceğinin de dijital platformlara olduğunun bir göstergesi. ‘Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit’ adlı kitabın yazarı olan FBI eski ajanlarından John E. Douglas’ın hayatından parçaları anlatan dizi, 1979 yılında geçiyor. Seri katillerin işlediği cinayetleri ve FBI’ın bu cinayetleri soruştururken izlediği metotları konu alan senaryoda FBI Davranış Bilimleri Birimi ajanlarının sıra dışı hikayesi konu ediliyor. Başrollerini Jonathan Groff, Holt McCallany ve Hannah Gross’un paylaştığı Mindhunter yayınlanmaya başlar başlamaz başarıya koştu.

Delinin Biri

Akıllı delilerden biri. Birbirinden ilginç konular hakkında yazar, önemli noktalara parmak basar. Akıllı ama dedik ya deli. Ne yazsa yeri...

Bir cevap yazın