2018 – 2019 Yılı Banyo Tasarım Trendleri

Ev ve ofis dekorasyonu oldukça önemli, bir o kadar zahmetli ve yaratıcı fikirler gerektiren bir konu. Her yeni ofis açılış, taşınılan veya satın alınan bir ev, dekorasyon arayışlarını da beraberinde getiriyor. Dekorasyon üzerine düşünülmeye başlandığında en zorlanılan mekanlardan bir tanesi de banyolar. Genellikle en sona kalan banyo dekorasyonunun ofis veya ev ile uyumu önemli hale geliyor ve sonradan planlandığında mülk sahibine zorlu anlar yaşatabiliyor.



Bursa kökenli firmalardan F2ms Grup mimarlarından Figen Erdağ Demircan, 2018 yılı sonu ve dolayısı ile 2019 yılı başlangıcı için banyo tasarım trendlerini sizler için değerlendirdi. Mimar Figen Erdağ Demircan’a göre, bu dönem hem yerlerde hem de duvarlarda, sade seramikler ve aynı malzemenin tercih edildiği banyolar favoriler arasında.

BANYO DEKORASYON TÜYOLARI

Son 1-2 yıldır alışılan mermer ve beton efekti dokulu seramiklere bu dönemde ahşap dokulu olanlar ilave oldu.  Bu değişimle seramiği geri planda tutarak, banyo mobilyasını ve vitrifiyesini ön plana almak mümkün olabiliyor.

Standart lavabolar gözden düşüyor. Corian ve mermerden yapılan modern görünümlü ve keskin hatlı büyük lavabolar artık yeni trend. Çift muslukla kullanılabilen bu lavabolar aynı anda iki kişinin banyoyu kullanmasına olanak tanıyor.

Batarya gruplarında krom hep kullanılmıştır. Ama bu dönemde sarı, bakır, siyah ve beyaz renkler de oldukça trend olacak.

Ankastre duş sistemleri ve tepe duşları işlevsel oldukları kadar şıklar da. Bu dönemin trendleri arasında yer alıyorlar.     

Banyo aydınlatmaları da farklılaşıyor. Farklı fonksiyonlara sahip aydınlatma ürünleri tercih ediliyor. Kademeli ışıklar, özel ayna aydınlatmalar bu dönem banyolarda daha fazla yer alacak.

Artık banyolarda aksesuarlar da trend olacak. Banyonun ebadına göre mekanda, küçük bir puf, berjer ya da boy aynası görmek sizleri şaşırtmasın. Banyolar bu dönemde ıslak bir mekandan çok birer yaşam alanına dönüşüyor.

Kobalt mavisi bu dönemin favori renklerinden biri. Banyolarınızı kobalt, turkuaz ya da indigo mavisiile tanıştırabilirsiniz. Fayanslarınızı değiştirerek bu uyumu yakalamak mümkün. Ama masraftan kaçıyorsanız ve trendi yakalamak istiyorsanız, sadece mavi tonlarında havlular, turquaz rengi bornozlarla bu etkiyi yaratabileceğinizi unutmayın.

Bu dönem mavi ve tonları kadar parlak renkler de trend. 1970’lerin unutulmaz yeşil tonlarını biraz daha dramatikleştirin, hatta daha da parladığını ve lüks göründüğünü hayal edin…  İşte bu yılın banyo dekorasyon trendlerinden biri bu.

Küçük desenlerin sonuna geldik. Artık mozaikler daha büyük ebatlarda. Küçük desenlere paydos. Eğer banyonuzun dekorasyonunu en baştan yaptırıyorsanız, devasa mozaik desenler kullanabilirsiniz.

Artık her banyo bir spaya dönüşüyor. Eğer yeterli alan var ise bir jakuzi, alan dar ise bir yağmur duşu, banyonuzu bir spa merkezine çevirebilir.

Gri, bej tonları kullanılmış olan bir banyo dekorasyonuna sahipseniz, ufak dokunuşlarla bir anda havayı değiştirmek mümkün. Hasır sepetler, bambu havlular, organik sabunlar, yeşil yapraklı bitkiler her banyoya olması gerekenlerden.

Metalik renkler tercihler arasında kalmaya devam ediyor. Bu tercih banyolar için de geçerli. Kromun her yerdeki saltanatının ardından bu kez altın rengin parlama vakti. Altın rengi musluklar, duş başlıkları, aynalar, diş fırçalıkları, sabunluklar ile banyonuz bu döneme uyum sağlayacak. Hem de zarif ve şık bir hal alacak.

Ne kadar antika, o kadar trend… Parlak görünümlü antika bir musluk uzun yıllar etkisini koruyabilir.

Eğer mümkünse banyo dolaplarınızı eskitme boyalarıyla kobalt ya da turkuaz mavisine boyayın. Ya da banyonuza asacağınız yepyeni bir duş perdesi yeni bir görüntü sağlayacaktır. Yapay ya da gerçek olsun, bitkiler, her ortamı olduğu gibi banyoları da bu dönemde hareketlendirecek.          

Gittikçe hızlanan zamana uyum sağlamak için banyolar da işlevsel hale dönüyor. Kolayca temizlenebilir, gözü yormayacak ama fonksiyonel mobilyalar ön plana çıkıyor. Birkaç saklama ünitesi ile havlular, deterjanların ortada dolanmasını engelleyebilir, banyonuzu karışıklıktan kurtarabilirsiniz.


Delinin Biri

Akıllı delilerden biri. Birbirinden ilginç konular hakkında yazar, önemli noktalara parmak basar. Akıllı ama dedik ya deli. Ne yazsa yeri...

Bir cevap yazın