Linked In’de Şirket Profili Nasıl Oluşturulmalı?

Çok değil bundan 15 yıl önce, otobüslerde, kafelerde, deniz kenarlarında, evde bir köşede insanları kitap okurken görürdük. Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle kitaplar yerini akıllı dijital aletlere bıraktı. Bu aletlerde her ne kadar dergi, kitap, gazete okumak mümkünse de birçoğumuz Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya hesaplarımızla vakit geçirmeyi tercih ediyoruz. Bugün dünya nüfusunun çok büyük bir kısmı, mutlaka bu üç sosyal medya platformundan en az birinde hesap oluşturmuş durumda. Yine büyük bir çoğunluğun üç platformda da hesabı var. Gün geçmiyor ki yeni bir sosyal platform popüler olmasın. Snapchat, G+, Pinterest bunlardan sadece birkaçı.

Linked in’de bu sosyal platformlardan bir tanesi. Fakat diğerlerinden ayrılan yönü; iş dünyasını daha çok ilgilendiriyor olması. Artık iş hayatında ister kariyer yapmış ister kariyerine yeni başlasın, tüm beyaz yakalı çalışanların bir Linked in hesabı var. Yavaş yavaş mavi yakalılar da Linked in’de yer almaya başladılar. Peki şirketleriniz, markalarınız için de bir Linked In hesabı oluşturabileceğinizi biliyor muydunuz?

Artık şirketler de Linked in’de sayfalar oluşturarak, şirketlerini, markalarını tanıtıyorlar. Aracı kurumlar kullanmadan şirketlerinde çalışabilecek insan kaynaklarına kolayca ulaşıyorlar.


LINKED IN’DE ŞİRKET PROFİLİ NASIL OLUŞTURULUR?

  • Öncelikle mutlaka bireysel bir Linked in hesabınız olmalı. Eğer hala bir hesabınız yoksa hemen oluşturun.
  • Kişisel profilinizi oluştururken özenerek oluşturun. İş hayatında Linked in profilleri artık kişisel özgeçmişlerden çok daha ön planda.
  • Kişisel profilinizi oluşturduktan sonra, menüdeki ‘İlgi Alanları’ sekmesindeki ‘Şirketler’ bölümünü açın.
  • Açılan sayfada sağ panelde bulunan ‘Şirket Sayfası Oluşturun’ bölümündeki ‘Oluştur’ tuşunu tıklayın.
  • Açılan penceredeki talimatları izleyerek sayfanızı kolayca oluşturabilirsiniz.

10 ADIMDA LINKED IN’DE ETKİLİ ŞİRKET PROFİLİ KULLANIMI

  • Şirket sayfanızda logonuzu ve kapak fotoğrafınızı özenle seçin. Unutmayın, müşteriler ve eleman adaylarının gözüne çarpacak ilk alan bu kısımlar olacaktır.
  • Hakkımızda yazısının da şirketinizi çok iyi anlattığına emin olun. Hakkımızda kısmı boş veya baştan savma doldurulmuş bir şirket profilinin ciddiyetten uzak olacağını unutmayın.
  • En önemli noktalardan biri ürün ve servislerinizin tamamını sayfanızda listelemeniz. Ürünlerinizi önem sırasına göre sıralayın. Unutmayın ki müşteri adayları arama yaparken sizi bu ürün adlarından bulacak.
  • Çalışanlarınızı sayfanızı takip etmeye teşvik edin. Böylece çalışanlarınızı paylaşımlarınızla buluşturabilir, sizin gönderilerinizi onların da paylaşmasıyla daha büyük kitlelere ulaşabilirsiniz.
  • Şirketinizin sayfasından yaptığınız paylaşımları kişisel hesabınızdan da beğenin ve paylaşın. Böylece şirket sayfanızı takip etmeyen ama sizin ağınızda bulunan kişiler de sayfanızın paylaşımlarından haberdar olacaklardır.
  • Dönemsel olarak takipçilerinizin hoşuna gidecek paylaşımlar yapın. Böylece şirket profil sayfanız takip edilmeye değer faydalı bir sayfa haline gelecektir.
  • Linked in takip butonunu web sitenizde, blog sayfalarınızda yayınlayın. İnsanların sizi takip etmesini sağlamak için iyi bir metot olacaktır.
  • Gizlilik ayarlarınızdan sayfanızda yaptığınız güncellemeleri herkesin göreceği şekilde ayarlayın. Böylece takipçileriniz her adımınızı takip ediyor olacaklar.
  • Şirket profil sayfasına ilave olarak vitrin sayfaları oluşturabilirsiniz. 10 adete kadar oluşturabileceğiniz bu vitrin sayfalarında ürünleriniz ve hizmetleriniz gözler önüne serin.
  • Biraz para harcayarak gönderilerinizin daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Birçok reklam metoduna göre daha etkili olacağına ve tam da hedeflediğiniz kişilere ulaşacağınıza emin olabilirsiniz.

Delinin Biri

Akıllı delilerden biri. Birbirinden ilginç konular hakkında yazar, önemli noktalara parmak basar. Akıllı ama dedik ya deli. Ne yazsa yeri...

Bir cevap yazın