2017 Yılında Başlayan Türk Dizileri



Gün geçmiyor ki bir dizi final yapıp başka bir dizi başlamasın. Kimi birkaç sezon vizyonda kalırken kimi birkaç bölümde final yapıyor. Reyting savaşları yaşanırken final yapanların yerine sezon ortasında yeni diziler geliyor. 2017 yılında sezon ortasında başlayan Türk dizileri birbirinden iddaalı.

İŞTE 2017 YILININ YENİ DİZİLERİ

ÖLENE KADAR

Yapımını Tims Productions’ın, yapımcılığını Timur Savcı’nın yaptığı dizinin senaryosunu Elif Usman üstlenmiştir. Dizinin yönetmen koltuğundan ise Umur Turagay oturmaktadır. Engin Akyürek ve Fahriye Evcen dizinin başrollerini paylaştıkları dizi, 2017 yılında her Perşembe günü ATV ekranlarında yerini almıştır.

Dağhan hayatının en güzel yıllarında hayallerini, geleceğini ve sevdiği kadını, işlemediği bir suç yüzünden kaybederek müebbet hapse mahkum olmuştur.  Selvi ise yıllarca artan suçluluk duygusunu Dağhan’ı müebbet hapisten kurtararak hafifletmek istemektedir. Dağhan’ı müebbetten kurtaran Selvi’nin ilk bulaşmalarından sonra kimsenin hayatı eskisi gibi olmayacaktır.

BU ŞEHİR ARKANDAN GELECEK

Ay Yapım imzalı dizinin yapımcılığını Kerem Çatay üstlenmiştir. Senaryosu Ece Yörenç’in kaleminden olan Bu Şehir Arkandan Gelecek dizisinin yönetmenliğini Çağrı Vila Lostuvalı yapmaktadır. ATV ekranlarında Çarşamba akşamları yayınlanan dizinin başrollerini Kerem Bürsin ve Leyla Lydia Tuğutlu paylaşmaktadır.

5 yaşındayken annesinin ölümüne şahit olan Ali’yi yük gemilerinde aşçılık yapan Rauf sahiplenir ve büyütür. Hem annelik hem babalık yapan Rauf, Ali ile beraber gemilerde 24 yılı geride bırakır. Armatör Tekin Mirkelamoğlu’nun kızı Derin ise nişanlısıyla evliliğe yaklaştıkça mutsuzluğu artmaktadır. Hayatıyla ilgili önemli bir kararın eşiğinde olan Derin ile Ali’nin yolları kesişecektir.

Yapımcılığını Ay Yapım’ın , yönetmenliğini Mert Baykal’ın üstlendiği , Puhu TV’nin ilk orijinal dizisi Fi, Azra Kohen’in (Fi-Çi-Pi) üçlemesinden, Nüket Bıçakçı tarafından senaryolaştırılmıştır. Başrollerinde Ozan Güven, Serenay Sarıkaya, Berrak Tüzünataç, Mehmet Günsür ve Büşra Develi yer almaktadır. Yaklaşık 60 dakikalık bölümleriyle ilk özgün Türk internet dizisi, Puhu TV ekranlarında yerini almaktadır.

Bir adam bir kadını sever ve dünya değişir.  Kadına duyduğu aşkın acımasızlığı öyle büyük fırtınalar başlatır ki dokunduğu her şey yıkılır. Hayatın kendini yenilemesi için her şeyin önce yıkılması gerekir. Bu dizi tutkunun peşinden koşanların, yanma pahasına ateşe uçanların ve acıdan geçerek süregelen yaşama karşı dik duranların hikayesidir.

 

ADI EFSANE

Ocak 2017 de Kanal D ekranlarında başlayan dizinin yapımcılığını Müge Turalı Pak ve Elif Ayşe Durmaz üstlenmiştir. Yönetmen koltuğunda Devrim Yalçın oturmaktadır. Dizinin başrollerinde Erdal Beşikçioğlu, Rojda Demirer, Gökçe Bahadır yer almaktadır. Hikayeyi Tunus Taşçı, Nazlı Sunlu ve Hilal Yıldız kaleme almıştır.

Kariyerinin zirvesindeyken kaza geçirip sakatlanan efsane basketbolcu Tarık Aksoy, basketbolu bırakmak zorunda kalır. Sahip olduğu her şeyi yavaş yavaş kaybeden Tarık Aksoy, çocuklarının velayetini de kaybeder. Çocuklarının velayetini yeniden almak için karşısına son bir şans çıkar ve dört elle sarılır.

ÇOBAN YILDIZI

Yapımcısı ve yönetmeni Gül Oğuz olan dizinin senaryosu Gülizar Irmak’ın kalemindendir. Fox TV’de Perşembe günleri yayınlanan dizinin başrollerinde Şükrü Özyıldız, Selin Şekerci, Selim Bayraktar, Menderes Samancılar yer almaktadır.

Seyit; Kapadokya’da dünyaya gelir ve dedesinden taş ustalığı öğrenerek büyür. Tarlalarda çalışıp halı dokuyan Zühre’yi Kapadokya’nın en güçlü adamlarından biriyle evlendirmek ister. Bu durumu kabullenemeyen Zühre kaçar ve Seyit’e sığınır. Seyit Zühre’ye aşık olmakla nasıl bir cehenneme düşeceğini bilse de kendini uzak tutamaz. 

İSTANBULLU GELİN

Yapımcılığını Onur Güvenatam, yönetmenliğini Zeynep Günay Tam ve Deniz Koloş üstlenmiştir. Star TV ekranlarında Cuma akşamları yerini alan dizinin başrollerinde Özcan Deniz, Aslı Enver, İpek Bilgin, Salih Bademci, Fırat Danış gibi önemli isimler yer almaktadır.  Dizinin hikayesi gerçek bir hikayeden uyarlanmış olması sebebiyle dikkatleri üzerine çekmektedir.

Annesiz babasız büyüyen hayatın yükünü erken yaşta sırtlanan Süreyya’nın hayattaki tek yakını teyzesidir. Konservatuar mezunu olan Süreyya, hayatını seslendirme ve vokal yaparak kazanmaktadır. Karşısına zengin ve yakışıklı Faruk çıkar ve büyük bir aşk başlar. Bursa’nın köklü ailelerinden olan Boran ailesine gelin olarak gelen Süreyya, kayınvalidesi Esma Sultan tarafından bir türlü kabul göremez.

İSİMSİZLER

Yapımcılığını Ahmet Kayımtu, Yusuf Esenkal, Serdat Öğretici’nin üstlendiği dizinin, yapım şirketi Barakuda-Es Film’dir. Osman Kaya’nın yönetmen koltuğunda oturduğu dizinin senaryosu Mustafa Burak Doğu, Serkan Birlik, Ayça Mutlugil, Hale Çalap tarafından kaleme alınmıştır. Dizinin başrollerinde Uğur Güneş, Bülent Alkış, Sedat Mert, Taner Ertürkler ve Volkan Keskin yer almaktadır.

Fatih, genç ve başarılı bir diplomat adayıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin yurt dışı temsilciliklerinden birine atanmışken gelen acı haber ile gönüllü olarak Virankaya’ya kaymakam atanır. Ülkesi için masa başında rahat bir görev yapmaktansa ateş altında olmayı tercih eder ve görev yerine gider. Görünmez düşmanlarıyla savaşırken önce maskelerine düşürmek için savaşacaktır.

EVLAT KOKUSU

Gökhan Tatarer, Hakan Eren’in yapımcılığını üstlendiği dizinin yönetmen koltuğunda Erol Özevi oturmaktadır. Endemol Shine Türkiye Yazı Grubunun kaleme aldığı senaryo, Kanal D ekranlarında Çarşamba günleri yerini almaktadır. Dizinin başrollerinde Hande Soral, Barış Kılıç, Sedef Avcı, Murat Han ve Yeşim Salkım yer almaktadır.

Amsterdam’da bir hastanede çocuk hemşiresi olarak çalışan Zeyno, hayatında aşık olduğu ilk adamdan hamile kalır. Zeyno’nun bir anlık öfkesi onu hayallerinden ve evladından uzaklaştırırken, Akbaş ailesi ile arasında koparılması imkansız bir bağ oluşur. Özetle; hayatları ve kaderleri birbirine bağlı iki küçük çocuğun, acı dolu iki annenin hikayesi anlatılır.

Deli Kız

Akıllı delilerden bir diğeri... Trend ne varsa araştırır, bulur, yazar ... Deliliği fazla merakından gelen yazar, sizlere sunmaktan zevk duyar...

Bir cevap yazın